CHP Gençlik Kolların'dan Mersin`de Grevde ki Şişecam İşçilerine Destek

Mersin Trakya Cam Sanayi A.Ş. fabrikasında greve giren işçileri Gençlik Kollar Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız ,Mersin ve Adana Gençlik Örgütleriyle beraber ziyaret etti

26.06.2014 18:15:25 0
CHP Gençlik Kolların

Mersin Trakya Cam Sanayi A.Ş. fabrikasında greve giren işçileri Gençlik Kollar Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız ,Mersin ve Adana Gençlik Örgütleriyle beraber ziyaret etti. Şişecam Topluluğu bünyesinde ülke genelinde ki 10 cam fabrikasında hizmet veren 5 bin 800 işçi, altı gündür grevde.

 Greve destek veren ve  işçilerin yalnız olmadığını kaydeden CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız bulunduğu ziyarette ; “ insanca,hakça bir yaşam ve ücret, insanca çalışma koşulları için greve giren işçilerin  Chp Gençlik Örgütleri olarak haklı mücadelelerinde her daim yanında olduklarını söyledi.

’Haksızlık karşısında  susan dilsiz şeytandır’ diyen  Yıldız, işçi sınıfının alınterinin her damlası için bu haksızlık karşısında eğilmeden bükülmeden mücadelemiz ve desteğimiz sürecektir şeklinde konuştu.

81 İl Gençlik Örgütününde yüreklerinin burada olduğunu söyleyen Yıldız; Şişecam Trakya Fabrikası önünde basın açıklamasında bulundu.

 Şişecam İşçisi Neden Grevdedir !!  

Şişecam patronlarının milyon dolarlar kazanırken emekçilerin sömürüldüğünü kayden Chp Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız ‘’Şişecam milyar dolarlık kazançlar açıklarken, cama alınterini katan işçi Şişecam Yönetim Kurulu tarafından açlık sınırında 1500 tl maaşa mahkum edilmektedir.Şişecam işçisinin ücretleri son 15 yıl içerisinde yüzde 50 oranında gerilemiştir.6000 cam işçisinden 2000 kişi asgari ücretle çalışmakta ,geriye kalanlar yolsulluk sınırının altında; günde 3 vardiya çalışmaktadır.Ağır çalışma koşullarından dolayı hastalanan işçi istiharat aldığında işveren tarafından ikramiyesi ile tehdit edilmektedir.’’ dedi.

Çevik Kuvveti aşarak 5 kişilik Heyet ile birlikte Fabrikaya giren İrfan İnanç Yıldız  Sendika yetkililerinden bilgi alıp, fabrikada bulunan müfettişle görüştü.

Sık sık slogan ve alkışlarla kesilen açıklamasına Yıldız şöyle devam etti ’’Soma’dan Yatağan’a ,Yatağandan Greif’e ,Greif’den tüm Şişecam işçilerine verilen bu emek, demokrasi ve işçi hakları mücadelesi gençlerin mücadelesi ile büyüyecektir. Gençlerin mücadelesiyle büyüyecek olan bu mücadele cephesinin her zaman öncüsü Chp Gençlik Örgütleri olacaktır.Chp Gençlik Kolları Sarı-Sendikalar olmak üzere sermayenin taşeronluğunu yapan kendilerini sendika başkanı diye tanımlayan sendika ağalarına karşıda her platformda mücadelesini sürdürecektir.’’ dedi.

 

 ``HABERİN OLDUĞU HER YERDE``

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19